Zum Inhalt springen

SANHA leidingsystemen geïnstalleerd in de schepen “Berlin” en “Copenhagen”

Het Duits-Deense bedrijf Scandlines rust momenteel twee passagiersschepen uit op basis van de nieuwste technische normen. Daarbij worden SANHA systeemfittingen en leidingen gebruikt in roestvrij staal. Beide schepen zijn door het gebruik van nieuwe materialen ongeveer 800 ton lichter, met een zeer energie-efficiënte werking als gevolg. De roestvrij stalen systemen NiroSan® en NiroSan® Industrie voorzien de passagiers van een veilige drinkwater- en efficiënte sprinklerinstallatie.

18.08.2015

Het Duits-Deense bedrijf Scandlines rust momenteel twee passagiersschepen uit op basis van de nieuwste technische normen. Daarbij worden SANHA systeemfittingen en leidingen gebruikt in roestvrij staal. Beide schepen zijn door het gebruik van nieuwe materialen ongeveer 800 ton lichter, met een zeer energie-efficiënte werking als gevolg. Het totale pakket van maatregelen vergroten de capaciteit van de veerboot met een factor 2,3. De roestvrij stalen systemen NiroSan® en NiroSan® Industrie voorzien de passagiers van een veilige drinkwater- en efficiënte sprinklerinstallatie.

SANHA heeft als enige leverancier van installatiesystemen een actuele goedkeuring voor zowel natte en droge sprinklerinstallaties. "In geval van brand - waarvan ik hoop dat zal niet gebeuren – zullen de systemen in staat zijn om het hele schip, met inbegrip van het voertuigdek, te voorzien van water", zegt Geert Van den Abbeele, Manager R&D bij SANHA. De NiroSan® installatiesystemen series 9000, 17000 en 18000 zijn onlangs gecertificeerd door de gespecialiseerde scheepsbouw certificeringsinstituten ABS en Det Norske Veritas GL (zie ook "SANHA-perssystemen nu ABS en DNV GL-gecertificeerd"). De bouw van het schip "Berlin" is ver gevorderd en voor op schema. Alle werkzaamheden zouden afgerond zijn tegen eind augustus. De rederij verwacht dat het 169 meter lange schip de werf eind september zal verlaten voor een eerste testvaart. Eind oktober zal het schip officieel zijn eerste passagiers vervoeren. Het schip "Copenhagen" zal naar verwachting een paar maanden later worden uitgeleverd.

SANHA Scandlines schepen
Claus Lillevang / Scandlines