Zum Inhalt springen

Prominent bezoek in Ternat

Wouter Beke, lid van het federale parlement, partijvoorzitter van de CD & V en burgemeester van Leopoldsburg, bezocht vorige week de SANHA fabriek in Ternat. Hij informeerde zich over de productiemethoden en onderzoek naar nieuwe technieken in het bedrijf.

22.05.2015

Geert van den Abbeele, zaakvoeder SANHA Fittings in Ternat en manager R&D, Peter Impens, Area Manager België en Mathias Van den Broeck, Product Manager bij SANHA gaven een uitgebreid inzicht in de huidige onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten ter plaatse.

De SANHA fabriek in Ternat produceert sinds 1968 hoogwaardige fittingen uit koper voor gebruik in drinkwater- en verwarmingsinstallaties, in solar-, sprinkler- en persluchtsystemen, alsook voor aardgas, LPG en inerte gassen.

De fabriek is één van de vier uit de SANHA-groep en één van de meest moderne. Ternat is de hoofdzetel van de onderzoek- en ontwikkelingsafdeling en heeft daarnaast een eigen machine- en gereedschapsbouw. De laatste jaren werd hier onder andere het materiaal loodvrij siliciumbrons CuSi ontwikkeld als vervanging voor loodhoudend brons en messing.

Vooral door de steeds strengere normen en grenswaarden voor lood in drinkwaterinstallaties, heeft SANHA de laatste jaren voortdurend gewerkt aan praktische en tegelijkertijd economisch voordelige alternatieven voor conventionele materialen. Deze activiteit zorgt voor een groeiende belangstelling in de politiek.

Tot slot werd ook gesproken over de uitdagingen die SANHA heeft op vlak van internationale concurrentie en de politieke crisis in vele delen van de wereld. Wouter Beke was in het bijzonder onder de indruk van de efficiëntie van de fabriek die, ondanks deze hindernissen, zeer competitief is.

Bezoek van Wouter Beke in Ternat